Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Να μου θυμίζεις το "παιδί" γιατί του έχω κάνει κακό αυτές τις μέρες

Σήμερα αναρωτιόμουν για τους ανθρώπους "σκουπίδια" , ίσως βαρύς ο χαρακτηρισμός, αλλά υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι, ζουν αναμέσά μας και κατά κάποιο τρόπο αντλούν την ενέργειά μας..
Όπως λοιπόν τα σκουπίδια βρωμίζουν το χώρο και τα μαζεύουμε και τα πετάμε κάπως έτσι θα πρέπει να πετάμε και τους ανθρώπους "σκουπίδια" να τους πετάμε από τη ζωή μας, από παντού, πως να το πω να μη βρωμίζουν το χώρο, όχι μόνο για εμάς αλλά και για τους άλλους που θα βρεθούν κοντά τους.. Αναλώθηκα σε σκέψεις άσχημες, γιατί όταν σου κάνει κάποιος κακό, - στις μέρες μας δεν μπορείς να γυρίσεις και το άλλο μάγουλο, πάει πολύ, θεωρείσαι καιμ@@@@@ς - σκέφτεσαι το ίδιο για εκείνον και λίγο πολύ ο καθένας μας την ιστορία αυτή την έχει ζήσει και την ξέρει...
...................
Αναλώθηκα, χαλάστηκα ψυχολογικά με τις σκέψεις που γυρνούσαν στο κεφαλάκι μου, κυρίως έκανα "κακό" (άθελά μου) στον εαυτό μου, λόγω νεύρων, πίεσης και όλων των σχετικών. Σήμερα λοιπόν έλαβα το παρακάτω mail από ένα πολύ πολύ αγαπημένο μου πρόσωπο (λες κ ήξερε τι σκεφτόμουν) κι επειδή αξίζει σαν νόημα και σαν σκέψη το χρησιμοποιώ αυτούσιο όπως το έλαβα..
Είναι σημαντικό να έχουμε στα δύσκολα ανθρώπους που μας αγαπάνε και μας καταλαβαίνουν, αξία ανεκτίμητη..
Ας φροντίσει ο καθένας μας λοιπόν το δικό του "παιδί"

 Το καλοκαίρι διάβαζα ένα βιβλίο της Louise L. Hay.( Έχει κάνει 9 best sellers μεταφρασμένα σε 20 γλώσσες). Σ ένα κεφάλαιο λοιπόν του βιβλίου της έλεγε:" να δεις στον εαυτό σου το τρυφερό παιδάκι που έχεις μέσα σου και να το φροντίσεις. Πως θα φερόσουνα σε ένα παιδάκι; Δεν θα του έκανες ποτέ τα σκληρά πράγματα στα οποία πολλές φορές υποβάλεις τον εαυτό σου. Δεν θα έδινες στο παιιδάκι σου να καπνίσει, δεν θα του έδινες ναρκωτικά, δεν θα άφηνες τον κάθε τυχαίο να το θυματοποιήσει. Θα συγχωρούσες τα λάθη του, τις ατέλειες του, θα το αγαπούσες όπως και να ήταν. Θα φρόντιζες να περνάει όσο καλύτερα γίνεται. Γιατί να μη φερθείς έτσι και στον εαυτό σου; Στο δικό σου παιδάκι, στο μέσα σου;
“Οι σχέσεις είναι υπέροχες, ο γάμος είναι υπέροχος, αλλά στην πραγματικότητα όλα αυτά είναι προσωρινά. Η σχέση όμως που δημιουργείς με τον εαυτό σου είναι παντοτινή. Αγάπησε την οικογένεια που έχεις μέσα σου: το παιδί, τον γονιό και το νεαρό ανάμεσα τους”
Louise L. Hay.